F de la...Ferentari



Ferentari. Cartierul unde viata nu e atat de neagra daca stii sa o faci alba. Nu e roza, dar nici neagra. Chiar vorbeam cu o fosta colega in drum spre casa. In cartiere unde primejdea se poate intalni la tot pasul iti poti construi o imagine asupra Romaniei de zi cu zi, nu asupra Romaniei din Primaverii sau Dorobanti. Romania o tara nesigura in general. Ghioceii infloriti (cartierele bine-vazute) nu pot schimba tara. Recunosc ca as vrea sa stau in alta parte, poate in alt oras, dar inca nu sunt stabil din punct de vedere financiar pentru a face aceasta schimbare.
Ferentari. Locul unde vorba buna este inlocuita adesea cu urlete, amenintari.
Ferentari. Locul unde scuterul a luat locul bicicletei.
Ferentari. Cartierul unde daca ai parul mai lung decat cel al amatorilor de ritmuri "orientale" esti numit "roacar" sau "iemo". Sa nu credeti ca ma enerveaza cand mi se spune asa. Din contra, ma amuza copios. De aceea cateodata mai glumesc cu ei. Tin minte ca odata, unu' m-a intrebat cum imi fac "freaza". I-am raspuns: cu prosopul! De atunci cand ma intalnesc cu el, imi zice ca foloseste si el prosopul si ca are o "freaza de iemo".
Ferentari. Locul unde are capat celebrul 139, care mai nou a starnit mahnirea multora, deoarece cam toate autobuzele au aer conditionat. Deh..ferentaristii trebuie sa stea la racoare( la propriu, poate si la figurat :)) )
In incheiere, vreau doar atat. Cand auziti ca stau in Ferentari, incercati sa nu va luati dupa renumele cartierului si sa incercati sa vorbiti cu mine sa vedeti ca are si parti bune. PRIETENII STIU DE CE!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu