Unde..


Unde te duci cand ai sa vii? Unde mergem cand vrem sa ne intoarcem? Unde plecam cand vrem sa evadam?
Viata e intortocheata. Asta o stim cu toti. Viata are suisuri si coborasuri. Si asta o stim cu toti. Viata are un inceput si un sfarsit. Si asta o stim cu toti. Bun, astfel am putea spune ca ne stim viata, ca stim ce e viata. Eh, nu e in nici un caz asa. Viata are zeci, sute, mii, zeci de mii de elemente necunoscute, zeci de momente neprevazute. Viata e un mister. Multi au incercat sa o deslujeasca, multi au murit incercand. Exista in lumea asta mii de clarvazatori ce pacalesc oamenii slabi, carora le spun cum va fi viata, cum a fost viata etc. Niciodata, dar niciodata viata nu se poate spune, viata se traieste.
Nu, eu nu am sa descriu viata. Nu am sa scriu o teorie a vietii. Viata este o teorie nescrisa.
Revin la intrebarile de mai sus. Viata are anumite momente in care evadarea este cuvantul de baza, cuvantul cu care te trezesti dimineata in gand. Bun, dar ne intrebam: oare in ce ar consta aceasta evadare. Eu o vad ca o plecare din comun, din comunul ce ne inconjoara. Asa ca toti ar trebui sa asteptam trenul evadarii pe peronul vietii noastre. Insa nu e nimic daca il pierdem, vom lua altul, in alta zi, alt an.
Cert este ca aceasta evadare nu are o data precisa, depinde de anumite imprejurari, precum monotonia sau acel dramatism provocat de o despartire.
M-am pierdut in cuvinte fara sens, insa cum am mai zis, viata e un mister, iar cuvintele sunt facute pentru a fi aruncate pe foaie.

3 comentarii:

andreea spunea...

"clarvazatori ce pacalesc oamenii slabi"

-> honey, clarvazatorii nu pacalesc, ei prevad, dar nu iti vor spune ce si cum.
-> oamenii prin definitie sunt slabi.

Erroor spunea...

Crede si nu cerceta e o mare prostie.
Eu raman la parerea mea ca acesti clarvazatori sunt doar sarlatani.

Anonim spunea...

Cu sau fara clarvazatori, tot nu poti preveni anumite momente din viata, chiar daca ti le spun ei. In plus, e mai bine sa stai pe ghimpi nestiind ce urmeaza...parerea mea.

Trimiteți un comentariu